IETF 111 Remote Attestation Procedures (RATS) WG Meeting 26 & 29 July 2021

Nancy Cam-Winget Kathleen Moriarty Ned Smith

This session is being recorded

IETF 111 hosted by: Juniper Networks



Note Well

This is a reminder of IETF policies in effect on various topics such as patents or code of conduct. It is only meant to point you in the right direction. Exceptions may apply. The IETF's patent policy and the definition of an IETF "contribution" and "participation" are set forth in BCP 79; please read it carefully.

As a reminder:

- By participating in the IETF, you agree to follow IETF processes and policies.
- If you are aware that any IETF contribution is covered by patents or patent applications that are owned or controlled by you or your sponsor, you must disclose that fact, or not participate in the discussion.
- As a participant in or attendee to any IETF activity you acknowledge that written, audio, video, and photographic records of meetings may be made public.
- Personal information that you provide to IETF will be handled in accordance with the IETF Privacy Statement.
- As a participant or attendee, you agree to work respectfully with other participants; please contact the ombudsteam (
 https://www.ietf.org/contact/ombudsteam/) if you have questions or concerns about this.

Definitive information is in the documents listed below and other IETF BCPs. For advice, please talk to WG chairs or ADs:

- BCP 9 (Internet Standards Process)
- BCP 25 (Working Group processes)
- BCP 25 (Anti-Harassment Procedures)
- BCP 54 (Code of Conduct)
- BCP 78 (Copyright)
- BCP 79 (Patents, Participation)
- https://www.ietf.org/privacy-policy/(Privacy Policy)



This session is being recorded

IETF 111 Online Meeting Tips

- Make sure your video is off unless you are chairing or presenting during a session
- Mute your microphone unless you are speaking
- Use of a headset is strongly recommended
- Session bluesheet is automatically generated based on IETF Datatracker logins
- Chatrooms in Meetecho are connected to the Jabber chatrooms on IETF Datatracker agenda
- More information and assistance:
 - Participant guide <u>https://www.ietf.org/how/meetings/111/session-participant-guide</u>
 - Request assistance and report issues via: http://www.ietf.org/how/meetings/issues/

Welcome to RATS!

- Chairs
 - Nancy Cam-Winget <ncamwing@cisco.com>
 - Kathleen Moriarty <kathleen.moriarty.ietf@gmail.com>
 - Ned Smith <ned.smith@intel.com>
- Jabber Scribe
 - rats@ietf.jabber.org
- Minutes
 - https://codimd.ietf.org/notes-ietf-111-rats
- Meeting Material
 - https://datatracker.ietf.org/meeting/111/session/rats
- Meetecho
 - https://meetings.conf.meetecho.com/ietf111/?group=rats&short=&item=1



RATS Agenda - Monday, July 26th - Session II

```
Room 8, RATS Session 1
Time zone: PDT (UTC-7)
14:30 : 14:35 Agenda Bash & Logistics
    (5 min) Nancy Cam-Winget, Kathleen Moriarty, Ned Smith
14:35 : 14:40 RATS Architecture and next steps
    (5 min) Michael Richardson
    (draft-ietf-rats-architecture-12)
14:40 : 14:50 EAT
    (10 min) Laurence Lundblade
    (draft-ietf-rats-eat-10)
14:50:15:00 CHARRA and RIV
    (10 min) Henk Birkholz, Guy Fedorkow
    (draft-ietf-rats-yang-tpm-charra-08, draft-ietf-rats-tpm-based-network-device-attest-07)
15:00:15:10 Reference Interaction Models and DAA
    (10 min) Henk Birkholz
    (draft-ietf-rats-reference-interaction-models-03, draft-birkholz-rats-daa-01)
15:10 : 15:25 Concise Reference Integrity Manifest
    (15 min) Henk Birkholz
    (draft-birkholz-rats-corim-00)
15:25 : 15:30 Attestation Sets
    (5 min) Kathleen Moriarty
    (draft-moriarty-attestationsets)
```



RATS Agenda – Thursday, July 29th – Session I

```
Room 8, RATS Session 2
Time zone: PDT (UTC-7)
12:00: 12:05 Agenda bash & logistics
    (5 min) Nancy Cam-Winget, Kathleen Moriarty, Ned Smith
12:05 : 12:30 Attestation Results, Trusted Path Routing
    (25 min) Eric Voit
    draft-voit-rats-attestation-results, draft-voit-rats-trustworthy-path-routing
12:30 : 12:35 Attestation Event Stream Subscription
    (5 min) Henk Birkholz, Eric Voit
    draft-birkholz-rats-network-device-subscription
13:50 – 14:10 Trusted Identities
    (20 min) Meiling Chen
12:55 : 13:00 Open Mic
    (5 min)
13:00 – 13:30 Break
    (30 min)
```



RATS Agenda – Thursday, July 29th – Session II

```
Room 8, RATS Session 3
Time zone: PDT (UTC-7)
13:00 – 13:30 Break
    (30 min)
13:30 – 13:50 SUEID and EAT's relation to IDevID
    (20 min) Laurence Lundblade
13:50 : 14:10 Claims to carry Attestation Results to Relying Parties
    (20 min) Laurence Lundblade
14:10 – 14:20 TEEP requirements for EAT
    (10 min) Dave Thaler
14:20 – 14:30 Open Mic
    (10 min)
```



Thank You!