DISPATCH Hybrid Meeting @IETF-118

Monday 6 Nov 2023

Room: Congress Hall 2

09:30-11:30 Local

Log into the IETF datatracker to access:

DISPATCH Meeting

9:30 Status and Agenda Bash - Chairs and ADs (10 min)

9:40 R5N Distributed Hash Table (20 min)

Presenter: Martin Schanzenbach/Christian Grothoff (On site)

Jim: conclusion is WG?

Finished 9:53

draft-schanzen-r5n

Messages

Dispatch outcome: Suggested to having a working group, AD wants to see
more evidence of community before forming one.

10:00 JSON NTV (20 min)

Presenter: Philippe Thomy (remote)

draft-thomy-json-ntv

Messages

Dispatch outcome: More discussion

10:20 Forming a general State Synchronization Working Group (20 min)

Presenter: Michael Toomim (On site)

A: thank you.
Jim: rough consensus appears to be something along the lines of a
research group? Don't want to create a protocol which is general but
nobody uses.

draft-toomim-httpbis-braid-http

Messages

Dispatch outcome: Narrow down the scope, a research group is preferred
at least initially.

10:40 DKIM-FBL (20 min)

Presenter: John Levine (On site)

draft-brotman-dkim-fbl

Messages

Dispatch outcome: Coordinate more closely with M3AAWG than perhaps form
a WG.

Summary of the Dispatch outcomes:

  1. Suggested to having a working group, AD wants to see more evidence
    of community before forming one.
  2. More discussions needed, CBOR is not the right place, try to get
    feedback from JSON Shema
  3. Narrow down the scope, if a working group to be formed, a research
    group is suggested.
  4. Coordinate more closely with M3AAWG than perhaps form a WG.

ART AREA Meeting


11:00 BoFs, updates and meetings of interest - ADs (10 min)

11:10 Collective Communication Optimization: Use cases, Problems and Requirements (10 min)

Presenter: Kehan Yao (On site)

draft-yao-tsvwg-cco-problem-statement-and-usecases

draft-yao-tsvwg-cco-requirement-and-analysis

Messages

11:20 Flextime & AOB (10 min)