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(1) MAJOR CHANGES

y MAJOR EDITORIAL CHANGES
— SDP O/A procedures
— BUNDLE address selection

» SUGGESTION FOR NEW TEXT SENT TO THE LIST
- Thank You to everyone who commented and contributed!

\\

Bernard A, Colin P, Cullen J, Emil |, Eric R, Harald A, Kevin D,

Martin T, Paul K, Thomas B, Thomas S,...

» -04 SUBMITTED JUNE 14%
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(2) EXAMPL!

15t OFFER

v=0

o=alice 2890844526 2890844526 IN IP4 host.atlanta.com
c=IN IP4 host.atlanta.com

t=00

a=group:BUNDLE foo bar
m=audio 10000 RTP/AVP 0 8 97
a=mid:foo

b=AS:200

a=rtpmap:0 PCMU/8000
a=rtpmap:8 PCMA/8000
a=rtpmap:97 iLBC/8000
m=video 20000 RTP/AVP 31 32
a=mid:bar

b=AS:1000

a=rtpmap:31 H261/90000
a=rtpmap:32 MPV/90000
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2"d OFFER

v=0

o=alice 2890844526 2890844527 IN IP4 host.atlanta.com
c=IN IP4 host.atlanta.com

t=00

a=group:BUNDLE foo bar
m=audio 10000 RTP/AVP 0 8 97
a=mid:foo

b=AS:200

a=rtpmap:0 PCMU/8000
a=rtpmap:8 PCMA/8000
a=rtpmap:97 iLBC/8000
m=video 10000 RTP/AVP 31 32
a=mid:bar

b=AS:1000

a=rtpmap:31 H261/90000
a=rtpmap:32 MPV/90000
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(3) THE QUESTIONS (1/3)

» Q1. Can we agree that, within a BUNDLE group (including all m- lines
associated with the group), any given PT value can only be used for a single
codec configuration?

- Yes (Paul K, Colin P)

» Q2: If Q1, do we agree that we need EXPLICIT text somewhere*, as there are

opinions that simply referencing RFC 3550 might not be clear enough?
- *e.g. BUNDLE, draft-ietf-avtcore-multiplex-guidelines,...
- Yes (Paul K, Colin P)

» Q7: Within a BUNDLE group, do we allow the usage of the same PT value in
multiple RTP m- lines, for the SAME codec configuration?
— How do we define “same codec configuration™? (Roni E)
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(4) THE QUESTIONS (2/3)

» Q3: Do we need to specify a default mechanism for mapping RTP data to m-
lines?
— Shall not be mandated to map RTP data to m- line (Mo Z, Harald A)
Informative descriptions of mapping mechanisms fine (Mo 2)
— There shall be one default mechanism, IF one needs to map (Colin P)
Based on SSRC, if available

— Must be a reason why one uses multiple m- lines for the same RTP media type, therefore it must
always be possible to map to m- line (Paul K)

» Q4: If Q3, do we mandate applications to support, and use (unless applications
are made aware of other mechanisms supported by all endpoints) PT for
mapping received RTP media?
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QUESTIONS (3/3)

(5) TH

» Q5: Within a SIP session, once both endpoints have indicated support of
BUNDLE, do we allow an Offerer to assign an address:port to multiple m- lines,
before the Answerer has selected that address:port as a BUNDLE address?

» Yes (Paul K)
> Nobody else commented

» Q6: If Q5, do we allow an Offerer to assign an address:port to multiple m- lines
before the Answerer has, within the SIP session, indicated that it supports
BUNDLE? A typical example would be assigning an address:port to multiple m-
lines already in the initial SDP Offer for a SIP session.

- Yes, in cases where the Offerer knows that the Answerer supports BUNDLE there is no need to
send a 15t Offer with different address:port values (Paul K)

— Nobody else commented
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NOTHING eL5Se

THANK YOU FOR
LISTENING!

Y
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