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(2) PREVIOUS DECISIONS

e Q6: Do we allow a shared address in an Offer,
before the Answerer has indicated BUNDLE
support in an Answer (associated with the
dialog)?

— DECISION: NO

* Q8: How do we ensure, before the Answerer has
indicated BUNDLE support, that a ‘bundle-only’
m- line is only accepted if the Answerer supports
BUNDLE?

— DECISION: Use a zero port value



(3) QUESTIONS FOR TODAY

* Q9: What are the criteria for allowing usage of
the same PT value within multiple m- lines?

* Q13: How can we ensure a receiver will be
able to associate received media packets,

using the same PT value, with the correct m-
line?

* Q12: Scope of non-RTP media de-mux
procedures in BUNDLE?



(4) Q9

* Q9: What are the criteria for allowing usage of the same PT
value within multiple m- lines?

— Codecs using the identical PT value MUST have an identical
“codec configuration”

* “Two media codecs have the same configuration if they have the same
media type (the <media> value in the SDP “m="line), subtype (the
<payload type> value in the SDP “a=rtpmap:” line), and parameters.
The parameters that need to be considered are the format specific
parameters for the codec in the SDP “a=fmtp:” line, along with any
other SDP parameters that can affect the codec configuration and
packetisation.” (Colin Perkins)

e draft-ietf-mmusic-sdp-mux-attributes will provide details on which
SDP attribute values must be identical



(5) Q13

* Q13: How can we ensure a receiver will be able
to associate received media packets, using the
same PT value, with the correct m- line?

— Define a “receiver-id” value

* Inserted in SDP by the entity (X) that wants to receive media
using the same PT value.

 Remote peer inserts the value in the RTP packets sent
towards X.

 MUST be supported by BUNDLE entities

— Fallback to non-BUNDLE if an entity does not want to use

NOTE: The suggestion is NOT to agree on the mechanism for implementing
the receiver-id today. Will be discussed on the list.



(6) Q13 (Example)

SDP Offer:
m=audio bundle_addr PT_X
a=recv-id:Y

OFFERER
(BUNDLE)

m=audio bundle_addr PT_X
a=recv-id:W

—

RTP Packet: PT_X / recv-id:Y

| bundie_addr

RTP Packet: PT_X / recv-id:W

ANSWERER
(BUNDLE)




(7) Q12

* Q12: Scope of non-RTP media de-mux procedures in
BUNDLE?

1) For STUN/DTLS/SRTP de-multiplexing, add reference to RFC
5764 (DTLS for SRTP keys), which specifies using value of the
first byte of receive packet:

Oor1l: STUN
128-191: SRTP (or RTCP, if rtcp-mux)
20-63: DTLS

2) For other media types, indicate that procedures for indicating
support of, and perform, de-multiplexing needs to be available

NOTE: The suggestion does NOT cover mechanism on how to de-mux different
Protocols running on top of DTLS — only how to de-mux DTLS from STUN/SRTP.



(8) NEXT STEPS

* IMPLEMENT DECISIONS MADE AT
IETFH#89

* STILL SOME EDITORIAL WORK TO
DO

* BUNDLE WGLC AROUND IETF#90




THE END

THANK YOU FOR
LISTENING!



